Minister Kamp mist een stukje emotie

Ik loop mijn ochtendwandeling met de hond. Buurman is bezig in zijn tuin. Lekker bezig buurman? Ja, zegt hij, effe een stukje ontspanning voor de werkweek begint.

Zijn woorden ‘een stukje ontspanning’ doen me denken aan de woorden van burgemeester Rodenboog. Hij noemt in een radio-interview Minister Kamp “ijzeren heinig en zonder emotie”. Mijn buurman zou zeggen: Kamp mist een stukje emotie.

Laatst hadden we hier de baas van Kamp op bezoek, Shell-topvrouw Marjan van Loon. In een persoonlijk gesprek met onze topambassadeur Annemarie Heite hebben ze van-vrouw-tot-vrouw met elkaar gesproken. Naar verluidt heeft Marjan zelfs een traantje weggepinkt, een waarlijk emotioneel gebaar.

Is het nu voor Groningen van belang of de mensen die aan de aardgastouwtjes trekken ‘een stukje emotie’ hebben? Nee, dat is niet van belang. Want zowel Kamp als van Loon gaan gewoon door met waar ze mee bezig zijn: Groningen uitmelken tot de laatste druppel, desnoods met fracking. IJzeren heinig, met of zonder emoties, met of zonder inlevingsvermogen, het maakt allemaal niet uit. Het resultaat is hetzelfde.

Vanaf nu hebben we het dus niet meer over de niet-emoties van Henk of de tranen van Marjan. Vanaf nu kijken we alleen nog maar naar hun daden. Zoete broodjes worden hier niet meer gebakken.

Geen tranen maar daden.

Een gedachte over “Minister Kamp mist een stukje emotie

  1. Traantje wegpinken, dat heeft inderdaad met emotie te maken, maar niet voor de Groningers, maar voor Shell/NAM. Dit gaat het bedrijf teveel geld kosten, wat niet meer terugverdiend kan worden. Zij weten ook wel dat voor het Gronings gas geen animo meer is in het buitenland. Verder produceren zij op een wijze, die Nederland heel veel geld kost en geen oplossing biedt voor de aardbevingen. Ook hun reputatie wordt door hun aandeelhouders te grabbel gegooid. Zij moeten voor de aandeelhouders blijven produceren, zodat de Nederlandse burger steeds meer gaat betalen voor hun energie. Het is goed dat we de situatie vanuit Groningen vanuit een ander perspectief gaan zien. Is er straks wel geld beschikbaar voor schade herstel?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s