Waarom ik en de NAM niet bij de fakkeloptocht waren

Ik moet u iets bekennen. Ik ben niet naar de fakkeloptocht geweest. Het was niet de winterse kou die me tegenhield. Het was de mensenmassa. Zo’n 700 mensen hebben meegelopen, ik vind het fantastisch. Maar de 701ste bleef thuis.

Mens, ken uw beperkingen. Gevleugelde woorden uit mijn jeugd. Jaren heeft het me gekost om mijn beperkingen te omarmen in plaats van te negeren. Er is zelfs een tijd geweest dat ik Minister-President wilde worden. Mijn kwaliteiten en mogelijkheden waren onbeperkt, vond ik zelf. Stiekem denk ik nog steeds dat Rutte niet in mijn schaduw kan staan.

Inmiddels ben ik mijn jeugd voorbij. Niet meer piep, nog niet stokoud. Veel illusies armer, veel zelfkennis rijker. Ik hou van mensen, maar niet van mensenmassa’s. Temidden van te veel mensen kan ik mij ten diepste alleen voelen. Daarom geen fakkeloptocht voor mij.

Ik weet dat de NAM er ook niet bij was. De jongens van de NAM houden, net als ik, niet van mensenmassa’s. Ze houden sowieso niet van mensen. Want mensen doen lastig, worden boos en gaan protesteren. Houden fakkeloptochten tegen de gaswinning.

Kortom: de NAM is tegen mensen, te beginnen met Groningers.

Een gedachte over “Waarom ik en de NAM niet bij de fakkeloptocht waren

  1. Ik heb niet meegelopen omdat gas terug helaas geen optie is! Verder vind ik dat subsidie regelingen altijd in de richting behoren te gaan van duurzaamheid en hernieuwbare energie. Dat geldt voor alle nederlanders dus niet alleen voor gedupeerden. Was de fakkeloptocht er geweest om de operator de license to operate af te nemen dan had ik voorin meegelopen. Ik vind dat de NAM heel onveilig is zowel intern als extern. Het handelt in haar operaties als een Kruidvat dat ze goed weten te beschermen door SodM op een verkeerd been te zetten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s