Meneer Schotman, directeur NAM, de pijn voor u komt nu

Gerald Schotman, directeur van de NAM, geeft vandaag een interview aan het Financieele Dagblad. De kop luidt: ‘we nemen de pijn wanneer die komt’.

Volgens mij is er al sprake van pijn in Groningen, maar dat bedoelt hij kennelijk niet, want hij heeft het over pijn die nog komen moet. Even lezen dus maar. Ah, daar staat het:
“‘De NAM heeft (……) te maken met een minister die verantwoordelijk 
is als vergunningverlener die zegt tussen welke grenzen iets moet gebeuren. Daar zit natuurlijk een spanningsveld tussen. Er zal ongetwijfeld een discussie komen op het moment dat die pijn erg wordt. Maar laten we die nemen als hij komt”.

Oftewel: als minister Kamp de gaskraan dichter draait, doet hij de NAM pijn, erge pijn. Financiële pijn wel te verstaan. Pijn in de portemonnee van Gerald Schotman, pijn in de portemonnee van de aandeelhouders van Shell en ExxonMobil.

Op dit moment, met het huidige niveau van gaswinning, voelt de NAM dus geen centje pijn. Alle pijn wordt gedragen door de Groningers. Het is de hoogste tijd dat dit veranderd. Om de pijn eerlijker te verdelen, moet de gaswinning per direct verminderd worden.

Meneer Schotman, directeur NAM, de pijn voor u komt nu.

Lees hier het hele interview in het Financieele Dagblad 19-10-2015
Interview met Gerald Schotman, directeur NAM: we nemen de pijn wanneer die komt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s