Rechter stoot NAM van de troon

Lange tijd zag het er naar uit dat de NAM, exploitant van het Groninger gasveld als een vorst de provincie geregeerde. Met zelfbedachte regelingen, voorwaarden, beperkingen, uitzonderingen, ontkenningen en onzinpraat probeerde de NAM het volk eronder te houden. Vorstelijk gezeten op zijn pluche troon, neerkijkend op het bevende gepeupel, gedroeg de NAM zich als koning, keizer, admiraal in een.

Tot het volk in opstand kwam en riep: één vorst in Nederland is genoeg, we willen geen tweede. We gaan naar de rechter, zo kan het niet langer. En de rechter gaf het volk gelijk en stootte de NAM van zijn troon. Ook in Groningen heerst vanaf nu maar één vorst: niet de NAM maar het BW, het Burgerlijk Wetboek.

Het recht heeft gezegevierd. Dag NAM.

Hier te lezen: uitspraak rechtbank Assen 2 sept. 2015

Een gedachte over “Rechter stoot NAM van de troon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s