Voelt u zich veilig?

Dat was er weer één, een aardbeving.
Volgens het KNMI al de 12e in februari. Er zijn 26 dagen voorbij deze maand, dat betekent 26:12 = 1 aardbeving per 2,16 dagen. Stel, er komt er nog eentje bij, dan staan we op 13. Gemiddeld beven we dan in februari 1 op 2,15. In januari was dit 1 op 2,81. Als deze lijn zich doorzet beven we in juli 1 op 1,34.
Een beving, halve dag rust, een beving, halve dag rust, een beving, halve dag rust*.

Ik dacht: ik laat er eens een Kampiaanse berekening op los. Misschien ga ik me daardoor veiliger voelen. Leuk bedacht, maar wat lees ik nou in mijn blog van 16 januari: het gemiddelde van 2014 was 1 op 4!
Een beving, drie dagen rust, een beving, drie dagen rust, een beving, drie dagen rust.

Zo gek, ik ga me steeds onveiliger voelen. Cijfers maken Kamp rustig, maar mij niet.

*voor een toelichting op deze berekening kunt u zich wenden tot het Ministerie van Economische Zaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s