Aasgieren cirkelen boven Groningen

Bij helder weer kun je zien vliegen. Aasgieren op zoek naar uitgeputte gedupeerden van de gaswinning. Te herkennen aan hun moedeloze tred en grauwe gelaatsuitdrukking. Spotten ze er eentje dan vliegen ze achter hem aan tot hij zijn huis in gaat. Ze wachten even en bellen dan aan.

Goedemiddag, ik ben Robert Aasgier van Loket Bevingsschade en ik kom gratis en voor niks uw aardbevingsschade opnemen. Daarna zal ik het gratis melden bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen en samen met u hun schaderapport doornemen. Als alles correct is opgenomen, ontvangt u binnen 26 weken uitsluitsel over uw schadevergoeding. Makkelijk toch?

Wat fijn, denk je als gedupeerde. Dan hoef ik er zelf niet achteraan. Maar… er schuilt een addertje onder het gras. De schadecheck is gratis, maar over de schadevergoeding wordt 15% commissie berekend. Dat klinkt misschien logisch (no cure no pay), maar dat is het niet. Er bestaat namelijk al een prima organisatie voor hulp bij mijnbouwschade: Steunpunt Stut en Steun, waar gratis echt gratis is.

Maar dat vertelt Robert Aasgier je niet.

Een gedachte over “Aasgieren cirkelen boven Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s