Schoenmaker blijf bij je leest

Regina Bouius is directeur van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Ze laat op twitter weten dat ze een mooi gesprek heeft gevoerd over de impact van gasbevingen op inwoners. Ik blijf haken aan het woord ‘mooi’. Want hoe kun je in vredesnaam een mooi gesprek voeren over de vernieling van Groningen.

Waar ik me ook over verbaas is het feit dat ze hier tijd voor heeft. Als directeur van de organisatie die verantwoordelijk is voor de versterking van onze huizen heeft ze toch andere prioriteiten lijkt me. Ze moet aan de bak en zorgen dat alle mensen die nog in onveilige huizen wonen geholpen worden. Daar ligt de taak van de NCG.

Kennelijk maakt ze zich zorgen over hoe het geschade vertrouwen van de inwoners hersteld kan worden. Dat siert haar, maar daar gaat zij niet over. Laat dat maar aan de mensen die daarvoor geleerd hebben (Tom Postmes en Nienke Busscher bijvoorbeeld). Zij moet zich beperken tot waar ze voor aangesteld is: vaart maken, de protocollen aan de kant gooien en de versterking zonder bureaucratisch ge-eikel uitvoeren. Dat is het enige steentje dat zij kan bijdragen aan het herstel van vertrouwen.

Een gedachte over “Schoenmaker blijf bij je leest

  1. Cees

    Wat een ongelofelijk cynisme. Hoe vertrouwen herstellen? Laat zien dat er nu eindelijk iets gaat gebeuren! Gelukkig zei Tom Postmes bij de Parlementaire Enquête al dat het afgelopen moest zijn met het kijken naar cijfertjes: versterk de huizen! Walgelijk om hem erbij te halen om je eigen falen te legitimeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s