Waarom moeilijk als het makkelijk kan

Gisteren heeft de Tweede Kamer de Tijdelijke Wet Groningen goedgekeurd. Er is nogal wat over te doen geweest de laatste maanden, want eigenlijk was iedereen het erover eens dat er veel op de wet aan te merken is. Maar toch is de coalitie, ook al is die demissionair, nog zó trouw aan Rutte dat er een ruime meerderheid vóór de wet is.

Deze wet had afgewezen moeten worden, want het is een draak. Het systeem blijft leidend, niet de bewoner. Ik weet uit eigen ervaring hoe je klem kunt komen te zitten tussen het loket Versterking en het loket Schadeafhandeling. En ik ben niet de enige, we zijn met duizenden. En toch is er nu een wet aangenomen waarin beide loketten los van elkaar blijven bestaan, want zegt minister Ollongren: ‘Het is te vroeg om de Nationaal Coördinator Groningen en het Instituut Mijnbouwschade Groningen te fuseren’.

Te vroeg? Hoezo te vroeg. Wat is dan wél het goede moment om te fuseren. Daar laat Ollongren zich natuurlijk niet over uit. Daarom moeten we het goede moment zelf afdwingen, door volgende week te stemmen op een partij die wél hart voor Groningen heeft. Een partij die snapt dat één loket voor schade en versterking voor de bewoner veel makkelijker is. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

P.S.
Ten overvloede: de rode X partijen begrijpen wat goed is voor Groningen.

2 gedachtes over “Waarom moeilijk als het makkelijk kan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s