Mark en Hugo hebben verloren

Twee mannen die net hun zaterdagochtend voetbalwedstrijd achter de rug hebben. Ze spelen bij Breda Samen Sterk in het derde team van de senioren. Helaas hebben ze voor de negende keer op rij verloren, Hugo (rechts) heeft in eigen doel gescoord en Mark (links) heeft een tegenstander grof getackeld en is voor vijf wedstrijden geschorst.

Zo te zien zitten ze er niet mee. Mark is blij dat hij nu elke zaterdag kan fietsen en Hugo heeft het nieuwste fictieboek van Adriaan van Dis bij zich, hij gaat het dit weekend lezen. KliFi, over een klimaatramp die Nederland binnenkort treft. Mark heeft het niet zo op lezen, die fietst liever.

Op de site van Breda Samen Sterk lees ik wat de mannen in het dagelijks leven doen. Mark doet iets bij de Shell en Hugo is in dienst van een farmaceutisch bedrijf. Beide mannen hebben vroeger samen in de regering gezeten, waar Hugo bekend stond als “de man met de mooiste schoenen en de meeste loze beloftes'” en Mark als “de eindbaas zonder directe verantwoordelijkheid en dus niet eindverantwoordelijk voor welke affaire dan ook”.

Bij de verkiezingen van maart 2021 zijn beide niet herkozen. Maar ook daar zitten ze niet mee. Dit zijn mannen voor wie een klimaatramp fictie is, die nergens voor verantwoordelijk zijn en dus kunnen voetballen zoveel ze willen. Tot ze ook daar niet meer opgesteld worden.

Foto: ANP

Een gedachte over “Mark en Hugo hebben verloren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s