Nadenken over de toekomst terwijl je huis in brand staat

Of we maar even mee willen denken over de toukomst van Groningen. Of we maar even 59 ‘bijzondere en vernieuwende projecten voor de toekomst van Groningen’ willen beoordelen. Graag voor 4 oktober. Dank u wel voor de moeite.

Vraag je iemand wiens huis in brand staat waar hij volgend jaar zijn vakantie wil doorbrengen? Nee, natuurlijk doe je dat niet. Behalve in Groningen, daar doe je dat wel. Er is zelfs een hele organisatie voor opgetuigd inclusief Toukomstpanel.
En een budget van 100 miljoen. Honderd miljoen!

Nadenken over de toekomst terwijl je kapotgebeefde huis om je heen verkruimelt, dat kan toch niet serieus bedoeld zijn. Daar staat je hoofd toch niet naar. Heb je al last van aardbevingsstress en dan moet je ook nog voor 4 oktober 59 bijzondere en vernieuwende projecten beoordeeld hebben.

Zelf heb ik al mijn denkkracht nodig om voor mekaar te krijgen dat de schade aan mijn huis hersteld wordt en dat ik wat te zeggen krijg over de versterking ervan. Dat zijn voor mij meer dan genoeg projecten. Niets bijzonders en vernieuwends aan, maar wel heel urgent. Dat kun je van die 59 projecten niet zeggen.

Een gedachte over “Nadenken over de toekomst terwijl je huis in brand staat

  1. Hoi Grunningers. In Friesland is een initiatief van start, van onder op: burgerberaad van de straat. Het is ook denken aan de (nabije) toekomst, maar zonder te wachten op niet werkende initiatieven van de staat. Om per straat, buurt, buurtschap de koppen bij elkaar te steken en te komen op wegen die jullie, als buurt, inslaan om de situatie veilig te maken….de regie vreedzaam in eigen hand nemen. Met een overheid die goed is in planken misslaan hebben jullie elkaar nodig om je kinderen te beschermen. Misschien iets voor jullie???

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s