Haagse slappe hap

Van de ene dag op de andere zat Nederland in lockdown en werden alle crisismaatregelen die je maar kan bedenken ingezet om de coronaramp te beteugelen.

20200331_144633_resizedHoe anders is dit gegaan rond de slow-motion-ramp die gaswinning heet. In Groningen zijn we als kikkers in koud water langzaam murwgekookt. Hier is geen enkele crisismaatregel genomen. Niet na de historische aardbeving van 2012 in Huizinge. Niet na de zware bevingen in de jaren daarna. Pappen en nathouden, dat is het enige wat hier gebeurt.

Vandaag laat de Tweede Kamer weten dat ze weer fysiek gaan debatteren over Groningen. Voor de zoveelste keer gaat ‘de situatie in Groningen’ besproken worden. Dat duidt niet op urgentie, dat duidt op slappe hap.

We zeggen hier thuis wel eens tegen elkaar: Er moeten eerst doden vallen. Pas dan wordt deze ramp serieus genomen, pas dan worden we echt geholpen.
Kijkend naar de aanpak van de coronacrisis, durf ik wel te zeggen: ik ben bang dat we gelijk gaan krijgen.

 

4 gedachtes over “Haagse slappe hap

 1. De Bruin

  Ik begrijp de pijn en de onmacht, ben bang dat Corona het er allemaal niet makkelijker op zal maken gezien de financiële crises, maar Corona heeft IEDEREEN wel overvallen natuurlijk en de gevolgen zijn nog niet te overzien, maar ik denk dat die niet mals zullen zijn. Arm Groningen, arme mensen hoe is dit te overleven.

  Like

 2. Folkert de Vries

  Als ze het voor Groningen, en onterechte boetes voor toeslagen al niet kunnen regelen hoe denk je dat het binnenkort dan gaat worden als alle coronavergoedingen gecontroleerd moeten. Dat zou het UWV moeten gaan regelen…….nou als er al één organisatie keer op keer in de fout is gegaan de afgelopen jaren dan is het UWV. Het wordt zo langzamerhand totale chaos in Nederland. Veel Nederlanders blijven echter nog als blind paard achter Rutte aanlopen. Dat ze nu of later gepiepeld worden door de VVD is er schijnbaar niet in te rammen.

  Like

 3. An

  Dit klopt helemaal. Wij zijn inmiddels er helemaal gek van aan het worden. Zitten al jaren in “wachtstand”. En nu braaf thuis blijven in je veilig huis. En nooit één keer worden wij genoemd als Groningers die in een dubbel probleem zitten. Schandalig en asociaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s