Smartelijk geld

We zitten hier in Groningen met duizenden in hetzelfde schuitje. Dat schuitje zit vol scheuren, het water sijpelt het bootje in, we zijn uitgeput en moedeloos, er is geen helpende hand te bekennen en geen land in zicht.

Dan opeens schalt er een luide stem over het water, het is de stem van minister Hugo de Jonge:

purse-3548021_1920‘Beste mensen, ik heb besloten dat jullie smartengeld krijgen. Ik kan jullie niet redden, maar ik kan jullie wel een doekje voor het bloeden geven. Als jullie weer vaste grond onder de voeten hebben, melden jullie je dan bij mij. Je moet wel kunnen aantonen dat je in dit schuitje gezeten hebt. Ik ga dan per geval bekijken of je genoeg geleden hebt om voor smartengeld in aanmerking te komen. Het kan dus zijn dat je alsnog buiten de boot valt’.

Dat van dat schuitje heb ik verzonnen. De rest niet.

4 gedachtes over “Smartelijk geld

 1. Dieta Kruizinga

  20 jaar van mijn leven wordt mede bepaald door het gasdossier en al zijn/haar perikelen.
  In het begin werd ik een beetje uitgelachen, dat doet pijn, maar vooral de teleurstelling in de politiek en in onze bestuurders eisen hun tol.
  s’Nachts uit zich dat in boosheid en verkrampt wakker worden. Enkele malen zelfs zo heftig dat ik uit mijn bed dook. Nu ligt er een opgerolde slaapzak naast mijn bed en liggen er kussens tegen de verwarming en op de nachtkastjes (uit bescherming). Naast hartfalen ging mijn lichaam steeds meer protesteren. Het beheerst je leven en mensen zeggen wel ‘laat het los’ maar dat gaat niet. Ons huis heeft te maken met meerdere instanties dus je wordt gebeld, krijgt brieven en dan is er de pers. Hoe vaak wordt de aardbevingsproblematiek wel niet genoemd. Hoe veel groepen zijn er wel niet op sociale media . Ze bedoelen het allemaal goed maar het is wel veel wat we allemaal over ons heen krijgen. Volgens mij is nu het belangrijkste dat we dat krijgen waar we recht op hebben. Niet meer niet minder erkenning en aan de hand daarvan smartengeld.

  Geliked door 1 persoon

 2. Beika Koopman-v.dMolen

  Kom maar een poosje in mijn schuitje (woning) wonen,,,,dan zien jullie de ellende om me heen, alsof ik in een ghetto woon. En die ellende duurt al jaren, eerst de onzekerheid,,,daarna willen verstevigen, en dan opeens het bericht…jippieeeeeeeeee,,,we hebben geld van de regering, en we mogen en kunnen jullie huizen, de hele wijk, slopen!! Afschuwelijk, althans voor mij, en wordt er om mij heen gesloopt, en ik zit te wachten, tot sept. , dat ik er uit moet, wordt mijn THUIS afgebroken. Nee….ik ben niet blij, en heb er slapeloze nachten van. De bevingen deden mn huis niet echt trillen, de werkzaamheden nu wel!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hetty

  36 miljard uit de grond gehaald sinds 2012 voor de schatkist. Hiervan is 2.5 miljard aan Groningen teruggegeven, waarvan het grootste gedeelte naar het optuigen van instanties die hun best moeten doen vooral niets uit te keren behalve aan experts en taxateurs. Schaam je!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s