Ongewenste gast

Terwijl de dag nog vroeg is, zit ik nietsvermoedend aan de thee, met de krant op schoot en de poes spinnend naast me. Loopt er opeens een vent mijn tuin in. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Hij ziet eruit als een muntenzoeker, want hij heeft een soort metaaldetector bij zich.

metal-detector-575086_1920Nou heb ik hier de afgelopen jaren al heel wat mannen (en een enkele vrouw) om mijn huis gehad. Niet omdat ik zo gastvrij ben, maar omdat er altijd wel een inspecteur, schade-expert of CVW-er is die iets van mijn huis wil, zodat ze weer een rapportje kunnen schrijven, waar vervolgens weer niets mee gebeurt.

Maar deze vent gaat toch echt te ver. Onaangekondigd mijn erf oplopen alsof hij daar alle recht toe heeft. In één keer komt al mijn boosheid over al die keren dat ik al onbekenden op mijn grond heb moeten toelaten, naar boven. Ik storm naar buiten en scheld hem verrot. Blijkt het iemand van Enexis te zijn die een standaard controle uitvoert.

Dit is wat het jarenlang moeten tolereren van ongewenste gasten met je doet.

 

 

2 gedachtes over “Ongewenste gast

  1. Ik had vorige week ook zo’n ongenode gast, ik had ook iets van ‘wat moet dat?’ Maar ik begrijp jouw reactie heel erg goed, we zeggen hier dan: men doet maar….ik herinner me steeds meer uitspraken van mijn vader over misstanden en de toestand in de wereld, hij luisterde altijd naar GBJ Hiltermann…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s