De perverse truc van Rutte III

Rutte en Co hebben er lang over nagedacht en veel gezellige etentjes aan besteed. Wat moeten we toch met die zeurpieten in Groningen? Hebben we de gaswinning net met 10% verlaagd, vinden ze dat niet genoeg. Heeft Henk Kamp zijn stinkende best gedaan, samen met dat mannetje met zijn clubje, gut, hoe heet hij ook alweer, willen ze nóg meer.

Wat hebben ze nou eigenlijk te klagen, stelletje geitenbreiers. Weet je wat, we zullen ze een poepie laten ruiken. We geven ze geld, veel geld, 50 miljoen per jaar. We stoppen dat in ‘Een regiofonds voor nieuw perspectief op economische versterking en leefbaarheid’. Klinkt goed hè, nieuw perspectief. Net zo goed als ons motto: Vertrouwen in de toekomst.

handcuffs-2070580_1920Maar we willen er wel wat voor terug: de gaswinning moet weer omhoog. Daar hebben we de volgende truc voor: de perverse prikkel (ideetje van Mark). Hoe hoger de gaswinning, hoe meer geld er naar het regiofonds  gaat, hoe vaker die slappe Groningers naar de therapeut kunnen om huiliehuilie te doen over die paar bevinkjes en scheurtjes.

Zo, nou hebben we ze tuk. Wij meer gaswinning en een gevuldere staatsportemonnee. Zij meer geld waarmee ze allemaal leuke dingetjes kunnen doen, als ze eindelijk uitgehuild zijn.

Als wij ons tenminste aan onze beloften houden, maar dat is een kwestie van vertrouwen.

Was getekend:
Mark Rutte (VVD)
Sybrand van Haersma Buma (CDA)
Alexander Pechtold (D66)
Gert-Jan Segers (ChristenUnie)

2 gedachtes over “De perverse truc van Rutte III

  1. H.G. de Muinck

    Zolang de overheid nalaat, om gewoon de aangerichte schade door de gaswinning volledig te vergoeden en zorg te dragen voor het herstel van een veilige leefomgeving in de gaswinningsgebieden, blijft voor de bewoners van de gaswinningsgebieden het vertrouwen in de toekomst uit.

    Like

  2. Wat hebben ze toch met die financiële prikkels… Meer geld en het is opgelost? Dit is weer zo’n pleistertje wat het bloeden uiteindelijk toch niet stelpt. En het instorten van onze huizen ook niet. Noch de gezondheid van mensen die ik ken die ondanks hun nuchterheid het even niet meer zien zitten. Dan kun je nog zoveel geld hebben, of niet, of krijgen, als je dak boven je hoofd wankelt, dan passen daar geen euro’s tussen 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s