Hoogwerker

De telefoon gaat, ik noem mijn naam. Aan de andere kant van de lijn klinkt gemurmel. Ik versta “esgees surg”. Wat zegt u? “Esgees surg!” Ik sta op het punt op te hangen, want ik doe niet mee aan enquêtes en ik heb ook niets nodig. Op de valreep hoor ik “CVW” zeggen. Die ken ik, dat is het Centrum voor Veilig Wonen. Ik vraag het gemurmel even te spellen: SGSSearch. Dat zegt me nog niets, maar dat blijkt een bedrijf te zijn dat aan asbestsanering doet.

Heb ik asbest? Nee. Heeft mijn huis asbest? Nee. Maar toch zou het misschien eventueel mogelijk zijn dat mijn schoorstenen wel asbest hebben. Je weet maar nooit en we moeten het zekere voor het onzekere nemen en daarom komen we inspecteren. Met een hoogwerker.

harbour-crane-1643476_1280

Nou moet u weten dat mijn huis aan het smalste straatje van Groningen ligt, smaller vind je ze niet. Je kunt er net met twee mensen naast elkaar lopen, meer niet. Een hoogwerker kan er, absoluut zeker weten, niet in. Daar denkt SGSSearch anders over: “wij kunnen óveral komen”. Okay, dan moeten jullie het zelf maar weten.

Binnenkort komen ze. Heeft u zin in een uitje, kom dan vooral even kijken. Het wordt gegarandeerd lachen.

 

3 gedachtes over “Hoogwerker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s