Rutte komt naar Groningen, tip 4

Beste Mark,

Helpen mijn tips u een beetje bij de voorbereiding van uw gasbezoek aan Groningen? Ik hoor het graag als u nog vragen heeft.

Fouten maken we allemaal, dat is helemaal niet erg. Maar sommige fouten zijn te erg voor woorden. In 2016 heeft u zo’n fout gemaakt. Op bezoek in een vluchtelingenkamp in Libanon vond u het “zo leuk om in hun huisjes te kijken. Het zijn toch ook huisjes? Volgens mij noemen ze het zelf ook zo. Het zijn hun huisjes geworden.”

d3525c06-4186-42b9-a60b-562bdceb8d4b
foto Reuters

In Groningen gaat u op bezoek bij mensen die in kofferwoningen, ook wel logeer- of wisselwoningen  genoemd, wonen. Hoe de woningen ook heten, het gaat in alle gevallen om tijdelijke behuizingen voor mensen die hun eigen huis ontvlucht zijn. Omdat hun huizen beschadigd zijn door de gaswinning en ze er niet meer veilig kunnen wonen. Vluchtelingen in eigen land dus.

U wilt vast niet weer zo’n fout maken, een ezel stoot zich niet graag tweemaal aan dezelfde steen. Daarom wil ik benadrukken dat de Groningse vluchtelingen tegen hun zin in de koffers moeten wonen, dat ze het liefst in hun eigen huis blijven en dat ze ervan balen dat ze hun huis uit moeten omdat onder uw verantwoordelijkheid Groningen naar zijn …… gaat en u daar niets maar dan ook niets aan doet. (sorry, ik moest het even kwijt).

Tip 4
Wees niet laaiend enthousiast over de koffer-, logeer-, container-, prefab- of wisselwoningen. We wonen er niet voor de fun.

P.S. zeg ook nooit tegen de bewoner van een gestut of gescheurd huis: “wat woont u hier mooi”.

Morgen tip 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s