De NAM-waterpasmethode

Na jarenlang onderzoek heeft de NAM een baanbrekende nieuwe techniek ontwikkeld. Met deze methode is heel snel vast te stellen of een huis aardbevingsschade heeft, binnen één dag al. Geen experts meer, geen arbiters, geen rechters, geen rapporten. De zogeheten ‘waterpasmethode’ is 100% wetenschappelijk verantwoord en goedgekeurd door het internationale hoofdkantoor van het NAM:  de Shell Tower in Den Haag.

waterpas
waterpasmonteur

Wat houdt de waterpasmethode precies in? U meldt uw schade bij het kantoor van CVW/NAM. De volgende dag komt de monteur bij u langs. Hij/zij plaatst de waterpas tegen de buitenmuur en controleert of uw muur recht is. Blijkt dit niet het geval, dan is er geen sprake van aardbevingsschade. Dan ligt het aan uw aannemer die uw huis niet waterpas gebouwd heeft.

Ter controle heb ik de methode zelf even uitgeprobeerd. Een rondje om het huis met mijn waterpas. En ja hoor, geen enkele muur is 100% recht. Jeetje hoe kan dat nou. Had ik in 1880, het bouwjaar van mijn huis, dan zo’n slechte aannemer? Als ik dat geweten had…..

Of wacht even, ligt het daar eigenlijk wel aan? Misschien komt het door de 349 aardbevingen die mijn huis sindsdien geteisterd hebben. Ik ben dus ook maar eens onderzoek gaan doen. En wat blijkt: de waterpasmethode* is de nieuwste smoes uit het grote NAM Smoezenboek  om onder het vergoeden van schade uit te komen.

Onafhankelijk en wetenschappelijk bewezen.

*dit blog is helaas geen fictie

 

 

3 gedachtes over “De NAM-waterpasmethode

  1. Marlies Bosch

    Ik heb net nieuwe dakgoten laten maken in mijn huis, gebouwd in 1880…. laat nu werkelijk geen meter achter elkaar ook maar waterpas zijn!!! Maar de muren staan wel recht, het is meer dat ze dit huis toen niet in de lengte recht konden metselen, maar wel in de hoogte. Wat moet dat worden als ook hier aan de andere kant van stad gebeefd gaat worden?? Nu maar vast alles fotograferen???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s