Rutte, de zogenaamde baas van Nederland

Vroeger thuis, luisterde mijn vader naar Mr. G.B.J. Hiltermann. Elke zondagmiddag hield hij met gedragen stem een preek over de “Toestand in de Wereld”. Mijn vader liep door het huis met zijn transistorradiootje, zodat iedereen wel mee moest luisteren. Ik dacht dat Mr. G.B.J. Hiltermann de baas van Nederland was. Ik wist niet beter.

Inmiddels volwassen, luister ik wel eens naar premier M. Rutte. Helaas kan hij lang niet zo mooi voordragen als G.B.J. Maar ja, we moeten het er mee doen, tot 15 maart dan.
M. Rutte legt afgelopen week aan Nederland uit wat de Toestand in Groningen is. Citaat: “Er gaat echt heel veel geld naar het herstel van de huizen, volgens mij doen we dat netjes. Er zit nu een meneer met een clubje om zich heen die dat fulltime doet”.

Weer dacht ik dat hier de baas van Nederland sprak. Maar weer vergis ik me. Hier spreekt de ‘zogenaamde’ baas van het land. Degenen die de Toestand in Groningen wel begrijpen, zijn de 5.000 mensen die meeliepen in de fakkeltocht èn de al meer dan 90.000 mensen die de Petitie ‘Laat Groningen niet zakken’ hebben ondertekend. Dat zijn voor mij de echte bazen van Nederland.

Wilt u ook baas van Nederland worden? Teken dan hier de petitie.
Kijktips:
Documentaire De Stille Beving deze hele week te zien via Uitzending Gemist op  de website van RTV NoordKruispunt: De STEM van Groningen op zondag 12 februari om 22.35 uur op NPO 2.
Terug te kijken via Uitzending Gemist van NPO2.

2 gedachtes over “Rutte, de zogenaamde baas van Nederland

  1. Marlies Bosch

    Kreeg op Facebook maar geen link naar het ondertekenen van de petitie, maar gelukkig nu via deze blog wel. Dank je wel Ingrid, hoop dat niet duizenden maar miljoenen mensen deze petitie ondertekenen. Laat de regering maar gewoon bij iedereen gratis zonnepanelen op het dak plaatsen, dan is er een hoop minder energie nodig en kan de gasleverantie helemaal stoppen!!
    Marlies

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s