Wie is de echte baas van het CVW?

Vlak voor Kerst stond er een interview* in de krant met Peter Kruyt. Hij is de baas van het CVW, het Centrum voor Veilig Wonen. Of hij echt de baas is, weet hij zelf eigenlijk niet. Het kan ook de NAM zijn. Hij weet het echt niet. Dus ik dacht, ik help hem even.

Hij blijkt meer dingen niet te weten, de stakker. Ook over bodemdaling weet hij niet hoe dat nou precies zit. Valt bodemdaling onder bevingsschade, te ja of te nee? Hij weet wel dat er veel onduidelijkheid over is en dat er meer onderzoek nodig is. En hij hoopt dat de politiek gaat besluiten of bodemdaling onder bevingsschade valt.

Nu is meer onderzoek doen bij uitstek een NAM-dingetje. De NAM is dol op onderzoek. De jongens staan alweer klaar met hun schepjes en hun emmertjes. Wel uitkijken hè, want het is glad buiten. En voor het donker weer thuis zijn. Afgesproken?

Ook de moeilijke beslissingen aan de politiek overlaten, is een NAM-dingetje: “Vraag maar aan Alders (lees: Kamp), die heeft de regie, wij niet”.

Beste Peter Kruyt, het is mij helemaal duidelijk geworden. De NAM is de baas van het CVW. U niet. Ik hoop dat dat een geruststelling voor u is. U kunt in het vervolg, als u weer eens iets niet weet, gewoon zeggen: “Mijn naam is haas, de NAM is de baas”.

*Interview ‘Nog nooit zoveel bazen gehad” in het Dagblad van het Noorden 24-12-2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s