Overheid haat eigen burgers, ook in Groningen

De Nationaal Ombudsman geeft staatssecretaris van Rijn een tik op de vingers. De wijzigingen rond het persoongebonden budget (pgb) hadden nooit met “zoveel stoom en kokend water op deze manier veranderd mogen worden”, stelt de Ombudsman. “De overheid verliest het belang van de burger uit het oog en leert niet van fouten.”

Sheila Sitalsing schrijft in de Volkskrant: “Geen dossier waarin de burgerhaat van de overheid zo manifest is als in het dossier-pgb”. Burgerhaat, ik vind het een schokkend woord. Wij als burgers worden gehaat door onze eigen overheid. Te vergelijken met een kind dat gehaat wordt door de eigen ouders. Even ongerijmd, even misselijkmakend.

En dan te weten dat het pgb-dossier niet het enige dossier is waaruit burgerhaat spreekt.  In Groningen maken we het dagelijks mee met de misselijkmakende ellende rond de gaswinning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s