Gaswinning gaat weer omhoog

Fijn zo’n bericht in de eerste week van het nieuwe jaar. Fijn ook dat het op donderdagavond bekend gemaakt wordt, want dat betekent de zoveelste slechte nacht. Alsof ik er daar al niet genoeg van gehad heb.

Er zijn hier al heel veel beloftes gebroken, ik zou er aan gewend moeten zijn inmiddels. Maar toch ben ik weer in shock. Net zoals aardbevingen niet wennen, wennen uitvluchten ook niet. Uitvluchten als: Duitsland heeft aardgas nodig (niemand wist hiervan) of de stikstoffabriek is niet op tijd klaar als gevolg van corona (als ex-minister Kamp de bouw niet had uitgesteld, was hij allang klaar geweest).

Dat Rutte3 verzuimd heeft ervoor te zorgen dat de gasvoorraden werden aangevuld, blijft ongenoemd. Als er iets misgaat ligt het altijd aan wat anders. Of de bejaarden in Limburg mogen niet in de kou komen te zitten of de Duitsers niet. Binnenkort zitten ze in Italië vast ook te rillen van de kou.

De gaswinning in Groningen gaat helemaal niet stoppen. Het Groningerveld zal tot de laatste druppel leeggetrokken worden. Er valt nog veel te veel geld mee te verdienen. Rutte4 zal dit nooit openlijk toegeven, maar met nieuw elan is er altijd wel een nieuwe uitvlucht te bedenken.

Ik ga weer naar bed, mijn gebroken nacht inhalen.

Een gedachte over “Gaswinning gaat weer omhoog

  1. Djoeki

    Hoi Ingrid, goed dat je toch weer reageert.
    Het is zo gemeen en oneerlijk. Je laat jezelf niet wegzetten, hoofd omhoog en doorgaan!!!!!!
    We denken aan alle inwoners van Groningen. Djoeki en Ans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s