Tandeloos Groningen

We schrijven 20 maart 2021. Tien dagen geleden heeft de demissionaire coalitie in de Tweede Kamer nog snel even een wet aangenomen die Groningen nog verder het moeras in duwt. Het had de druppel moeten zijn die de Groningse kiezersemmer deed overlopen. Als er zoveel jaren met je gesold is en de verkiezingen voor de deur staan, dan pak je je kans en laat je niet alleen je tanden zien, maar bijt je ook door.

Niet dus. Rutte is ook in Groningen de grote winnaar. De man die een kerncentrale op bewegende grond wel ziet zitten, de gladjanus die zijn schouders ophaalt als er weer eens een gasdebat is, de vent die bij Shell gewerkt heeft. U weet wel, dat bedrijf dat hier onze levens vernielt.

Groningen heeft afgedaan, in ieder geval voor Den Haag. Wie maakt zich nog druk om een provincie die op zijn eigen ondergang stemt. Wie luistert naar een piepend kitten waar het een brullende leeuw had kunnen zijn.

Wat een enorme kans hebben we hier laten lopen.

3 gedachtes over “Tandeloos Groningen

 1. Johannes Aukes

  Even van mijn hart

  In zekere zin zou ik zeggen, voortbordurend op Appie. In zekere zin heeft Balkenende gelijk. Of je dan ook direct een loser bent, dat weer niet. Maar maakt het niet minder ernstig. Hoewel niet alleen de Groningers die daar nogal blijk geven van een overdosis naïviteit. Stemmen blijkt de mens nogal moeilijk af te gaan, zodanig dat het maar de vraag of het nut de beïnvloedbaarheid ooit zal overstijgen.

  Je zou toch denken dat driemaal Rutte wel ergens een lampje doet branden, maar niets blijkt minder waar. Daar blijkt de mens even volgzaam als de ratten in het sprookje van de Rattenvanger van Hamelen. Als de mensen ook maar 10% van hun vergevingsgezindheid zouden besteden aan hun medemens zou stigma tot het verleden behoren. Maar dit even terzijde, waarom stemmen op de VVD of een van de partijen uit de voorgaande coalitie? Stemmen op de VVD en rattenplan is hetzelfde als het maar overal domweg mee eens zijn, ongeacht hoe ernstig ook de gevolgen. Adoptiedrama, kindertoeslag- en gaswinningsaffaire, het coronavirusbeleid en ga zo maar even door. Of het nu gaat om het ondermijnen van de rechtstaat of democratie, de gehele samenleving ongekend op kosten jagen vanwege een ronduit onnozel coronavirusbeleid, je kunt het zo gek niet bedenken of deze aardappel heeft het wel op zijn geweten. Ter verduidelijking van het rampzalig beleid heeft men ook nog eens uitgebreid kennis kunnen nemen van het onderzoek naar de kindertoeslagaffaire. In het bijzonder de niet misverstane bewoordingen daaromtrent uit de mond van Pieter Omtzigt. Waarvan zelfs blijkt dat rechters zijn beïnvloed, evenals tal van instanties waar men als gedupeerde meent aanspraak op te kunnen maken voor enige bijval. Echter, net als het gaswinningsdebacle blijkt alles waar de in wanhoop verkerende zich op proberen te beroepen hermetisch afgesloten. Welkom in de wereld van Mark Rutte en zijn VVD.

  Like

  1. Appie

   Je geeft het voorbeeld van de rattenvanger van Hamelen.
   Ik zelf vind het voorbeeld van een wolvenroedel erg aansprekend.
   De hardste en sterkste wolf van de pack is de beste leider en dat is absoluut waar.
   Maar als je tot een andere pack behoort( en dat kunnen veel mensen niet overzien) kan hij zeer dodelijk zijn.

   Like

 2. Appie

  De eerdere neo liberale minister president Balkenende zij over de provincie Groningen , dat je niet moet investeren in een provincie van losers.
  Dit ging over de hoge snelheidslijn van Groningen naar de randstad.
  Gewoon op vvd/D66/cda/grl blijven stemmen jongens en meiden , dan worden we nooit méér dan een afvoerputje😢

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s