Het juffertje van het Centrum Veilig Wonen

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) bestaat niet meer. Dat is niets om treurig over te zijn, want je had er niet zoveel aan. We hebben hier een keer, jaren geleden, een juffertje van het CVW over de vloer gehad. Ik gebruik het woord juffertje niet graag, maar nu ontkom ik er toch echt niet aan. Het was een jong ding, trots op haar eerste baantje en haar eigen autootje van de zaak. Ze huppelde hier gezellig binnen, opgewekt en praatgraag.

girl-2940655_1920Ze kwam ons begeleiden, vertelde ze. Okee, zeiden wij, ga zitten en wil je misschien een kopje koffie. Waarbij wil je ons begeleiden, vroegen wij vriendelijk. Nou, er komt binnenkort een collega de schade in uw huis opnemen en misschien heeft u daar wel vragen over? Dankbaar hebben we haar alle vragen gesteld die we konden bedenken. Ze noteerde alles op haar CVW-blocnootje en vertrok met de woorden: ik kom erop terug.

Nooit meer iets van haar gehoord.

Het verbaasd me dan ook niets om vandaag te lezen dat het Centrum Veilig Wonen jarenlang afspraken niet nakwam. Ik wist dat al, maar Minister Wiebes niet. Nou ja, hij wist het wel maar verkoos het te negeren. Net zoals het juffertje verkoos onze vragen te negeren. Hoe zou het nu met haar zijn, nu het CVW niet meer bestaat. Misschien heeft ze haar autootje wel mogen houden, dan heeft ze tenminste iets om trots op te zijn.

 

 

 

Een gedachte over “Het juffertje van het Centrum Veilig Wonen

 1. Jopie Aukes

  Door de jaren heen hebben wij met alle organisaties kennis gemaakt, hebben wij een dossier van ruim 10.000 pagina’s, waarin duizenden uren aan arbeid geïnvesteerd.

  Een schat aan informatie, waaruit overduidelijk een beleid blijkt waarin op allerlei denkbare manieren het vergoed krijgen van schade en versterkingsopgave wordt gedemotiveerd. Naarmate het bedrag hoger de praktijken smeriger. Men gaat daarin ver en schuwt het niet om gezinnen systematisch kapot te maken, zelfs zelfdoding nemen ze op de koop toe.

  Er is intussen zoveel over gepraat en geschreven dat er sprake van is van een zekere verzadiging. Mensen immuun zijn geworden voor feiten die de waarheid niet kunnen verdragen. Dit afgezet tegen de ernst, zoals bijvoorbeeld bij de complexe schades het geval, is onverteerbaar. En maakt dat een tendens die geenszins onderdoet voor een vrij ernstige vorm van criminaliteit een vrijwel acceptabele gewoonte is geworden. Dat mensen hierdoor zelfmoord hebben gepleegd, deze wanhoopsdaad eens dan wel meerdere malen overwogen, gezinnen kapotgaan, personen levenslang psychisch beschadigd neemt men op de koop toe.

  Intussen gaat het bedrog gewoon door en lukt het de VVD, Mark Rutte en zijn harlekijn Wiebes, hiermee ongeschonden weg te komen, met alweer een leugen. CVW is inderdaad opgedoekt, de tactiek van de verschroeide aarde. Zorg dat de waarheid niet ontdekt wat gaande. Alsof er niets aan de hand is wordt hier de realiteit ondergeschikt gemaakt aan eindeloos tegenstrijdig politiek gezwam. Zelfs de oppositie blijkt met zoveel keiharde feiten niet in staat om deze verkapte vorm van misdaad een halt toe te roepen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s