De NAM is klaar met Groningen

Nog drie maanden en dan gaan ze pleitte. Ze kunnen geen Groninger meer zien. Al dat gezeur en gezeik over bevingen en schade aan huizen en slapeloze nachten.  Alsof zij daar iets mee te maken hebben, kom nou. Zij pompen hier alleen maar gas op, meer niet.

Als gebaar van goede wil, hebben ze toch maar even een onderzoekje laten doen. Door Witteveen&Bos (W&B), u kent ze wel van de Shell. Een onderzoek, zóóó goed dat ze de grenzen van hun kennis en wetenschap hebben bereikt. Geweldig toch. En ook de uitkomst is geweldig: de gaswinning door de NAM veroorzaakt geen schade aan huizen. “Doei, Groningers,  we trekken verder op zoek naar nieuwe gaskolonies.”

Tot zover het goede nieuws, voor de NAM.

Voor ons, Groningers, is dit rampzalig nieuws. Toelichting overbodig.

Voordat de NAM pleitte gaat, timmeren ze nog wel even een nieuw schadeprotocol in elkaar. Waarin natuurlijk komt te staan dat schade niet meer gemeld kan worden, het CVW dicht gaat en we vanaf nu met de NCG opgescheept zitten. Help! In plaats van kleiner wordt de ramp dus alleen maar groter.

Wat ik persoonlijk het allerergst vind, is dat de burgemeesters Gerard Beukema van Delfzijl en Koos Wiersma van De Marne in de begeleidingscommissie van W&B zaten. En het eens zijn met de conclusies. Eens! OMG, het zal je burgemeester maar zijn. Deze burgervaders hebben overduidelijk de grenzen van hun kennis en wetenschap bereikt.

P.S. NAM, wíj zijn nog niet klaar met jullie.

2 gedachtes over “De NAM is klaar met Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s