Renovatie Groningen, bewoners jaren onthand

Binnenkort vindt de grootste volksverhuizing ooit plaats.
Tijdens het gasdebat op 12 februari is de urgentie  van de problemen in Groningen onderkend, de risico’s zijn levensgroot en de lucht is ronduit muf in de provincie Groningen. De bodem maakt vreemde geluiden en voldoet niet meer aan de wet.

Volgens Spies, voorzitter van de Stuurgroep Renovatie Groningen had het al lang moeten gebeuren. “Een overheid die alleen zichzelf veiligheidseisen oplegt, maar anderen in de sores laat zitten, is niet geloofwaardig. We begrijpen dat dit met emoties gepaard gaat, want mensen moeten van plekken weg waar ze toch heel graag zijn”.

Gelukkig biedt Den Haag de helpende hand aan de ontredderde Groningers.

the-hague-890698_1920Volgens de Rijksgebouwendienst zijn er genoeg plaatsen waar Groningers gehuisvest kunnen worden. De departementen van Sociale zaken, Buitenlandse zaken en Infrastructuur en Milieu, het Ministerie van Economische Zaken en het gebouw van de Hoge Raad staan vanaf nu ter beschikking van de Groninger bevolking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s