Gefopt

Als ik uit mijn raam kijk zie ik drie schapen in de sneeuw staan, alledrie met een witte bontjas aan. Ze eten van het hooi dat de boer net in de voederruif heeft gegooid. Onwetend zijn ze van wat hen te wachten staat. Dit jaar moesten ze zich nog goed voorbereiden op de kou, maar volgend jaar is dat niet meer nodig, dan komen ze zonder bontje de winter door. Dankzij Mark Rutte en zijn groenste kabinet van de wereld.

schermafdruk 2019-01-24 15.47.28Mark heeft het niet zo op koude winters en daarom wil hij dat vanaf volgend jaar de kou verdwijnt. Hij gaat er, samen met zijn vrienden van Shell, Unilever, Tata Steel, Nuon, RWE en KLM voor zorgen dat er lekker veel broeikasgas uitgestoten wordt, daar warmt de wereld heerlijk van op. Meer dan eigenlijk mag van de rechter, maar daar trekt Mark zich niks van aan. Hij wil het gewoon altijd warm hebben en hij is de baas van het land, dus hij mag het zeggen. Zijn vriendjes zijn het trouwens roerend met hem eens.

En wij hier thuis maar denken dat hij met ‘groenste’ kabinet bedoelde: het duurzaamste en milieuvriendelijkste kabinet van de wereld. Dom, dom van ons. We hadden het kunnen weten, want Mark houdt wel van een grapje. Wat hij bedoelde te zeggen was: “Ik wil groen om me heen, het hele jaar door. Want ik haat de winter, net zoals ik gepardonneerde asielzoekers, klimaatstakende schoolkinderen en zeurende bevingsgroningers haat”.

 

2 gedachtes over “Gefopt

 1. Je brengt het als een grap.
  Spijtig genoeg is het de harde werkelijkheid.

  We mogen binnenkort weer stemmen.
  Of iedereen de noodzaak ziet van een ander beleid en een andere politiek mogen we nog maar afwachten.

  Bezorgde groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s