Tot vandaag

Minister Kamp ligt onder vuur na het vernietigende conceptrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Diezelfde minister Kamp schuift vandaag in Groningen aan bij de Dialoogtafel. Hoe krijgt hij de leden van de tafel nu nog uitgelegd dat het gasbesluit 2015 een goed en veilig besluit is. Al praat hij de blaren op de tong, het zal hem niet meer lukken. Feiten en cijfers kalmeren niet meer, camoufleren de waarheid niet meer.

De waarheid is dat Groningen als het domme kindje van de klas behandeld is. Ach, die Groningers, het is achtergebleven gebied en het zijn ook nog eens krimpers. Over een paar jaar woont er niemand meer in Groningen. Dus jongens*, we kunnen lekker doorpompen en de poet verdelen. Kraait geen haan naar.

Tot vandaag.

*de tien jongens die samen spelen in het gasgebouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s