Er bestaat geen Nationaal Coördinator Groningen

Ik moet wat bekennen. Sinds Hans Alders opgestapt is, was ik helemaal vergeten dat er een Nationaal Coördinator Groningen (NCG) bestaat. Tot een paar dagen geleden, toen ik ene Peter Spijkerman zag stuntelen bij EenVandaag. Wie is deze man, vroeg ik mij af. Waarom wordt hij geïnterviewd over Groningen? Blijkt hij de nieuwste Coördinator te zijn.

Schermafdruk 2019-10-02 14.40.48‘De Nationaal Coördinator Groningen heeft de regie op het aardbevingsbestendig maken van de huizen, gebouwen en infrastructuur (zoals wegen en dijken) in het aardbevingsgebied in de provincie’, staat te lezen op hun website. Dat betekent dat deze man behoorlijk wat in de melk te brokkelen heeft.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Ik spit de website wat verder door en zie dat Peter Spijkerman helemaal niet dé Nationaal Coördinator Groningen is, die functie is allang afgeschaft. Hij is de directeur van de organisatie en minister Wiebes is zijn baas.

Nu begrijp ik zijn gestuntel. Dé NCG bestaat helemaal niet, dus NCG Peter Spijkerman ook niet. Gelukkig maar.

 

 

 

 

2 gedachtes over “Er bestaat geen Nationaal Coördinator Groningen

 1. Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted
  to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your articles.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Thank you!

  Like

 2. W. F. Olde Kalter

  Dit feit heb ik al enkele maanden geleden aan de kaak gesteld. Niemand wilde dit zien. Net zoals niemand de overige fouten bij en door EZK en het ministerie, als ook die van de Minister wil zien of er naar kijken. Jammer dat deze tegenwerking nog steeds voort gaat. Tegenwerking over openheid en transparantie op alle lagen van de Ambtelijke bestuurders in Groningen en op diverse andere Ministeries.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s