Communiceren met machteloze mensen

Wout Sorgdrager

Hallo, leuk dat je opgaf voor de online cursus ‘Communiceren met machteloze mensen’. Want dat is best lastig. Deze week leer je de allereerste basisbeginselen. Als aftrap een kort interview met de meester zelf: Henk Kamp.

Henk-Kamp-duim-omhoog

Henk, vertel, hoe doe je dat, communiceren met machteloze mensen?

Nou Wout, dat is eigenlijk heel eenvoudig. Kijk, machteloze mensen hebben geen enkele onderhandelingspositie. Dat kun je gebruiken. Neem die Groningers. Neem het Dagblad van het Noorden van vandaag. Daarin schrijft Dick Kleiijer, secretaris van de bodembeweging, een heel boze open brief aan mij. Bottom line: ze gaan de klokken luiden in Groningen.

Dick weet dat ik weet dat hij weet dat ik daar niet onmiddellijk heel erg van schrik. De klok luiden. Zo. Tja. Wow. Maar juist daarom gaat zo’n machteloos mens foute dingen zeggen. Zo schrijft Kleijer in zijn open brief dat januari dit jaar zo zacht was dat we in korte…

View original post 174 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s